2005-08-23

Varo.. olet valvonnassa

Et tosin vielä mutta..

Pienistä merkinnöistä voi lukea rivien välistä paljon. Esimerkiksi tässä tapauksessa sen että jos huonosti käy, niinkuin pahalta kohta näyttää, voi tulevaisuudessasi näyttösi päättää sen mitä sinulle näytetään ja kuinka saat digitaalisesti korvamerkittyä AV-omaisuuttasi katsella koneellasi. Siltä tämä uuden VESA standardin pieni sivumerkintä ainakin pahasti haiskahtaa:
ubiquitous digital interface with optional content protection
Optiona sisällönvalvonta.. eli sopivaa piilosignaalia ostamasi DVD-leffan datassa ja kuva katkeaa kuin seinään jos yrität katsoa sitä koneellasi vaikka nimenomainen DVD-leffa onkin tarkoitettu kotiteatterin soittimeen ja PC-käyttöä varten sinun tulisi ostaa ihan erillinen versio ja maksaa filmistä hollywoodin suuntaan tuplasti tai peräti triplasti jos vielä haluat katsella samaa myös mökillä. Ei vielä suoraan kaiketi aivan noin mahdollista mutta tulevaisuuden suhteen rivien välistä tulkittuna pahaenteisen totta.

Vähän sama tilanne kuin jo tänä päivänä uusimpien skannereiden ja tulostimien kanssa. Yritäpä sopivissa olosuhteissa skannata tai tulostaa setelirahaa tai siirtää kuvia käsittelyyn niin voit törmätä melko "mielenkiintoisiin" ilmiöihin tuolla saralla. Tai tutki oikein tarkkaan uuden mustesuihkusi tulostejälkeä niin saatat löytää piilopisteitä jotka identifioivat tulosteen käyttämääsi laitteeseen..

Orwell taisi tosiaan olla optimisti

Uutinen alunperin Hopeisen omenan kautta

No comments: