2005-07-01

1984 Revisited

YLE: Kaikkien sormenjäljet kerätään ehkä rekisteriin

Alkaa taas vaihteeksi kehityksen suunta kuulostamaan aavistuksenverran huolestuttavalta, rekisteriä rekisterin perään ja kaikki isoveljen valvonnan alle.
Passeja varten kerättävät sormenjäljet saatetaan koota rekisteriksi, jota poliisi voisi hyödyntää vakavia rikoksia ratkoessaan.
Tässähän vaiheessa lammasmaisen sääntökansalaisen tehtävänä on älähtää että eihän rehellisellä kansalaisella ole pelättävää. No ei ole ei, ainakaan niin kauan kuin valtio on rehellinen ja pelaa pelisääntöjen mukaan mutta kuinka kauan aina näin on suuremmassa tai pienemmässä mittakaavassa ?

Oikeusvaltioiden rappiota tapahtuu aina siellä ja täällä ja lainsäädännön porsaanrei'istä saattaa hyvinkin livahtaa lävitse aina yleistä oikeustajua vastaan olevia pykäliä joiden rikkomisen pitäisi omalla tavallaan olla jo jokaisen terveen järjen omaavan kansalaisen kansalaisvelvollisuutta muutoksen luomiseksi. Kieltolaki oli aikanaan laki ja taisipa homouskin olla lainvastaista.

Voidaanko olla varmoja siitä että tälläisessä tilanteessa tuollaista rekisteriä käytettäisiin vain "vakavien rikosten" selvittämiseen vai löytyisikö rekisterille äkisti muutakin käyttöä.

Tai muutoinkin tapaus Sonera jo yksistään todistaa sen että kun valvonnalle on luotu välineet, niitä ennemmin tai myöhemmin käytetään luvatta ja laittomasti omiin tarkoituksiin ja väärien mielipiteitten hiljentämiseen.

Relander ei siinä vielä onnistunut mutta mitä väärinkäytösten mahdollisuuksia tälläinenkin rekisteri mahdollistaisikaan. Saattaisi olla hyvinkin että äkkiä mustasukkaisen konstaapelin "akka" saisi illalla kurinpalautuksen siitä että autonkyljestä löytyisikin miespuolisen henkilön sormenjäljet ja ko. mies illalla ns. pataansa vaikka olisikin vain parkkipaikalla vahingossa autoon hipaissut tai muuta kivaa pientä. Kuka valvoo vartijoita.

Kun vain keksisi sen miten tälläistä kehitystä voisi parhaiten kampittaa...

No comments: