2005-07-03

Greenpeacen sylttytehtaan tuotoksia

Nuclear fusion reactor project in France

Jos Eko-lobbyryhmittymä greenpeacen uskottavuus on jo ennestään ollut ydinenergiaan liittyvissä "tiedotteissa" kyseenalaista niin näemmä tämä ITER tiedoite taas iskee kasan uusia nauloja huuhaalauman arkunkanteen:
"would emit large amounts of radioactive material and could be used to produce materials for nuclear weapons. A whole new set of nuclear risks would thus be created"
Olisi mielenkiintoista saada tähän tiedottaja Vande Puttelta tarkennusta sen osalta että mitähän "asemateriaalia" fuusioreaktori oikein tuottaakaan kun perusfysiikka ei tuohon anna mitään todellisia vaihtoehtoja mutta ilmeiseti näissä asioissa kaikenmaailman puttepossuille on tärkeämpää maalata seinille isoja piruja vaikka sitten päin naamaa valehdellen..

Mielenkiintoista olisi tietenkin selvittää tuon lobbyn taustoja ja motiiveita jatkuvalle asioiden dramatisoimiselle, tekniikkaa tietämättömien häikäilemättömälle pelottelemiselle ja faktojen vääristelemiselle. Onko kyseessä sittenkin raha jota ympäristölahkon kirkassilmäiset hyödylliset idiootit vapaaehtois-innolla keräävät pelotelluilta jotka "luonnon tuhon" edessä puhdistavat sieluaan uhraamalla kymmenyksiään Greenpeacen saarnaamalle pelastukselle.

Toivottavasti joku mieluiten ennemmin kuin myöhemmin ottaa aiheen vakavammin tutkimuksen alle selvittääkseen sen kuinka paljon todellisuudessa Greenpeacen kaltaisen ekouskonnolliset järjestöt todellisuudessa aiheuttavat vahinkoja pitkäjänteiselle ja reaalimaailmaan tukeutuvalle ja reaalimaailman pelisääntöjen mukaan toimivalle luonnonsuojelutyölle joka vielä tuottaa vuosien saatossa todellisia tuloksia.

Suomessa tuo hysteeritiedottaminen ainakin on viivästyttänyt kasvihuonekaasujen suhteen kestävän energiapolitiikan toteuttamista liki vuosikymmenellä ja tuotantoyksikkö joka voisi olla jo toiminnassa mm Meri-Porin hiilivoimalan sijasta on vasta nyt vuosien jälkeen rakenteilla. Vastuuta tästä vain ei ole kukaan ottamassa.

No comments: