2005-07-08

The diary of the madman

Creepy..

Goottilainen kauhukirjallisuus on pullollaan hulluja sekä urhoollisia sankareita jotka ratkovat mysteereitä ja selailevat hullujen jälkeenjättämiä papereita ja muistiinpanoja mutta netin myötä hullujen päiväkirjoista on tullut, sanoisinko jopa karmivalla tavalla, julkisia muiden nähdä ja lukea. Enää ei välttämättä tarvitse miettiä mitä tuonkin päässä liikkui vaan kaiken voi pahimmillaan lukea mielipuolen pitämästä blogista kirjaus kirjaukselta.

Esimerkkinä tästä olkoon tämä julkisuuteen noussut murhista ja lasten hyväksikäytöstä nyttemmin jo pidätetyn ja lukkojen taakse lyödyn Joseph Duncanin blogi jossa mies kuvaa tuntojaan ja mielenliikkeitään ennen veritekojaan joka nyttemmin on noussut suurempaan julkisuuteen blogosfäärin ja Wiredin artikkeleiden kautta.

Ehkä makaabereinta tässä kaikessa on oikeastaan se että taas tajuaa sen ettei blogeja lukiessaan oikeasti voi olla aina varma mitä kirjoittajan päässä todella liikkuu ja onko milloinkin kyseessä provosoivat puheet vaiko todelliset ajatukset..

No comments: