2005-07-23

Venäläisempi juttu

Just just..

Jo taannoisen Moskovan teatterikaappauksen yhteydessä ajattelin ääneen sen mitä toistelin taas Beslanin koulukaappauksen tapauksessa: On paha joutua terroristien käsiin Venäjällä mutta vielä fataalimpaa joutua venäläisten vapauttamaksi. Taktiikkana näyttää olevan terroristien listiminen hintaan mihin hyvänsä ja korkeintaan niiden pelastaminen jotka siinä sivussa jäävät henkiin. Kuolleilla kun on aina terrorisminvastaista propaganda-arvoa ja kuolleilla lapsilla sitä vielä kaksinverroin.

Beslankin on jo sekin jo todennäköisimmin häipynyt kansalaisten arkimuistista kaikenlaisista aikansa kampanjoista mutta jälkimaininkeihin liittyy huomionarvoisia pikku uutisia. Putinin juntta varmaankin haluaisi hiljentää neuvostosensuurin hengessä tämänkin median mutta tästä The Moscow Timesin pikku artikkelista ilmenee hyvin se millä otteilla Beslanin lapsia ilmeisimmin vapautettiin hengestään.

Eiväthän Omonin kaverit tietenkään koskaan myönnä että otteet olisivat ylimitoitettuja, oli kyseessä sitten Moskovalaisen teatteriyleisön kaasuttaminen tai raskaan aseistuksen käyttäminen kouluun rynnäköinnissä mutta silti pysäyttävää on tajuta se että käytössä on ollut todennäköisimmin, löytyneistä singonputkista päätellen, Shmelin tyyppisiä termobarisia rakettiaseita joiden kranaatit esittelyvideoiden perusteella kykenevät hyvinkin räjäyttämään jo yksistään talon sirpaleiksi.. voi vain kuvitella mitä tälläiset välineet ovat kouluolosuhteissa saaneet aikaan vaikka artikkelin mukaiset spekulaatiot napalm-kranaateista olisivatkin vain spekulaatiota...

Kiva naapurimaa meillä

No comments: