2005-07-19

Toimittajan motiivi ja moraali

IS: EU Kieltää löylykilpailun

Kautta rantain suomalainen EU-uutisointi on ollut tarkoituksellisen sensaatiohakuista ja suorastaan totuutta vääristelevää Merkittävää ei ole yleensäkään ollut se mitä kehitystä EU on todella saanut aikaan ja millä kaikilla alueilla säädetyt direktiivit ovat todella harmonisoineet väliin hyvinkin kirjavaa eurooppalaista säädösviidakkoa ja helpottaneet elämää oleellisesti vaan artikkelinikkarit ovat pääsääntöisesti keskittyneet repimään kärpäsestä härkäsiä ja keksimään lööppejä vaikka keksimällä totuudesta nyt paljoakaan välittämättä.

Tästä taas jälleen erinomainen esimerkki on päivän Iltalöpinän kirjoitelma jossa otsikoidaan EU:n suorastaan kieltävän löylykilpailun !! Mikä voisikaan olla iskevämpi otsikointi tässä saunojen luvatussa maassa keskellä kesää ja lomakautta.

Ikävä kyllä artikkeli sitten menee paljastamaan sen että EU ei ole tekemässä sittenkään yhtään mitään saatika sitten kieltämässä mitään vaan kyseessä on kuin onkin Brysselin uuden hallintorakennuksen saunat ja niiden järjestyssäännöt joissa löylykilpailut kielletään kyseisissä tiloissa.

Voi vaan kysyä mikä on toimittaja Markku Haapion motiivi laatia kyseisenkaltaisia täysin harhaanjohtavia ja suorastaan valehtelevia otsikoita ja millä moraalilla tässä taas toimitaan.

Ei mikään ihme että epäluulo EU:ta kohtaan voi maassa hyvin jos uutisoinnin taso on tälläistä silkkaa P***kaa.

No comments: