2005-07-08

Loma-ajan työn ihanuus ja kurjuus

Eli hellettä paossa ilmastoinnin alla

Toisaalta sitä voisi menettää hermonsa siitä ettei vielä tänäkään kesänä ole oikeaa lomaa vaan vasta ensi kesänä saa nauttia siitä merkillisyydestä että voi vetää lonkkaa 4 viikkoa ja että samalla kuitenkin juoksevat rahat tilille mutta on tässä työskentelyssäkin puolensa ja puolensa.

Ensinnäkin täällä on mukavan rauhallista kun kaikki muut ovat lomalla ja sähköpostilaatikko kerrankin ei loista punaisenaan meileistä joihin ei vielä ole ehtinyt perehtymään kunnolla ja ajatuksella vastaamaan eikä kalenterissa ole liiemmälti palavereita. Ehtii osin istumaan aloillaan, tekemään kerrankin omia hommiaan ja saattamaan ainakin pienempiä työntynkiä valmiimpaan tilaan ennenkuin kiireet taas todenteolla alkavat. Ehtii jopa pyörittelemään mielessään asioita jotka voisi tehdä paremminkin ja peräti dokumentoimaan joitain projektejansa.

Toisaalta tuo on käytäntöä niinkauan kuin kaikki menee muutoin hyvin ja teoriaa silloin kun jossain alkaa mättämään ja paikalla olevat henkilöresurssit ovat hyvinkin niukanlaiset jolloin joutuu parhaimmillaan ottamaan kantaa melkein kaikkeen ja hätyyttämään paikallaolijoita säännöllisesti omien tarpeittensa priorisoimiseksi. Onneksi sentään näin kännyköiden aikakaudella saa tarpeen vaatiessa lomalaisiakin kiinni luurin ääreen ja kysyttyä kommentteja & tukea jos lomamiehityksessä on oleellisia aukkopaikkoja ja läppärit ja ulkoiset yhteydet senkun vain parantavat tilannetta.

Tietenkin olisi helppoa jos voisi vetää käsijarrusta maailman seis lomien ajaksi mutta tuolla ulkona kaikki pyörii vääjäämättä eteenpäin ja tuotannon on rullattava samalla vauhdilla vaikka lomia olisikin.

No comments: