2005-10-11

Ajatuksia masinoinnista

Kansa masinoi

Toisaalla kerätään addressia mutta tässä itse tulevan lain järjettömyyttä pohtiessani mieleen on juolahtanut sellainen "mitä jos" skenaario jossa me kaikki lainkuuliaiset tietoyhteiskunnan jäsenet kokisimmekin äkillisen tunnontuskan suurista rikoksistamme ja lain kirjainta tarkasti tulkiten ryntäisimme kilvan tunnustamaan tekojamme poliisille ja vaatimaan asianmukaista käsittelyä rikolliselle teolle. Mitenhän oikeusjärjestelmämme mahtaisi selvitä vaikkapa n. 50 000 yksittäisestä tekijänoikeusrikoksesta..

Järjetönhän tuollainen protesti olisi siksi että se saattaisi tukkia koko systeemin ja haitata ensisijaisesti heitä jotka oikeasti oikeutta kaipaavat mutta saattaisi ainakin kiinnittää päättäjien huomion aivan uudella tavalla..

Toinen vaihtoehto tietenkin olisi löytää esiin mahdollisimman monta lakiin liittyvää paradoksia ja haastaa oikeuden viisaat lyömään päätään Lex Karpelan tiiliseinään kunnolla ja ajan kanssa, Pinserin Samin esiinnostama ajatus kopiosuojatun mediatiedoston viruspuhdistuksesta kuulostaa tässä suhteessa jo hyvältä alulta.

No comments: