2005-10-19

Peli poikki, farssi jatkuu

Mediaviikko: me ei enää leikitä teiän kanssa

Pääkirjoituskritiikin sensuroinnin kritiiki oli ilmeisemmin Mediaviikon Paavo Vasalalle liikaa ja nyt on sitten kommenttikeskustelulle lyöty mediaviikossa piste perään ja päätetty vaieta asiasta lopullisesti sillä kuulemma kaikki oleellinen on jo sanottu:
Mediaviikko on saanut runsaasti viestejä, joita ei ole kuitenkaan enää julkaistu, koska aiheeseen ei ole tullut olennaisesti mitään uutta näkökulmaa. Kiitän kaikkia viestien lähettäjiä aktiivisuudesta. Tällä erää Mediaviikko lopettaa tämän keskustelun tähän.
Siis suomeksi tulkiten: viesteissä on esiintynyt argumentteja jotka osoittavat pääkirjoituksen pitäväksi kuin reikäinen seula eikä pääkirjoittajalla enää ole asiaan mitään uusia selityksiä ja vielä vähemmän kanttia myöntää olevansa väärässä.

Jokainen kynnellekykenevä voi esimerkiksi käydä lävitse Mediaviikon isonveljen hyväksymät kommentit ja miettiä onko niissä sanottu läheskään kaikkea sitä mitä esimerkiksi näissä Mediaviikon sensuurin karsimissa Jannen vasta-argumenteissa sanotaan ja tapetille nostetaan. (Lyhyesti referoiden: ei ole sanottu)

Oman rikkansa rokkaan antaa se että ikään kuin tilauksesta, juuri ennen vasalan pilliinvihellystä on kommentteihin ilmestynyt toimitusta ja päätoimittajaa liehittelevä mielipide jossa ei oikeastaan sanota itse artikkelista mitään uutta vaan lähinnä kehutaan sensuuripäätöstä maasta taivaisiin:
Mielipiteitähän on suotavaa ilmaista, mutta suurin osa keskustelusta vaikutti selvältä häiriköinniltä ja linkiksi oli laitettu mitä ihmeellisimpiä “törkysivustoja”, niistä yksityiskohtaisemmin kertomatta.
Tältä, kuin tilauksesta, keskusteluun tupsahtaneelta liehittelijältä on tainnut kuitenkin unohtua se että netistä ei yleensä katoa mikään kuin taikaiskusta vaan useimmat asiat säilyvät ja säilyvät luettavana ja jälkeenpäin tarkastettavana joten jokainen meistä voi edelleen tarkastaa käydyn keskustelun laadun ja todellisen "törkeyden".

Mielipiteitä on toki monia mutta ainakaan minun silmääni nuo kommentit eivät todellisuudessa näytä erityisen herjaavilta tai törkeiltä tai ainakaan yhtään sen törkeämmiltä mitä on pääkirjoituksessa itsessään suoritettu lain vastustajien suoranainen leimaaminen:
Olisikin ollut täysin käsittämätöntä, jos oikeusvaltio olisi hyväksynyt toisen omaisuuden varastamisen, kuten eräät tahot koettivat vaatia.
Juuri senverran avoimesti ja yksilöimättä suoritettu herjaus ettei tuosta kukaan voine menestyksellistä syytettä nostaa mutta ajatus yleistyksestä "vastustin lakia = haluan varastaa" kuulostaa vähintäänkin vastenmielistä, etenkin kun kyseenalaisilla lain kohdilla ei ole varastamisen itsensä kanssa mitään tekemistä niinkuin useasti on jo todistettu.

Ironista on sensijaan se että mediaviikossa itsessään on aiemmin ilmestynyt Media=blogin ylläpitäjän hyvin asiallinen ja asiapitoinen kolumni nettikeskustelusta ja keskustelun vaaranpaikoista... Ilmeisemmin Vasalan olisi kannattanut lukea oman julkaisunsa julkaisema kolumni jotta hän olisi osannut toimia toisin..

Lisää asiaa & linkkejä aiheesta Digitodayn tekijänoikeuslakiblogissa.

No comments: