2005-10-27

"Turvallisuuden vuoksi"

Digitoday: Katolinen koulu kielsi oppilailtaan bloggauksen

Jotenkin tämä juttu taas haiskahtaa ja pitkälle. Sitä vain en vielä tiedä että tarkalleen mistä haju on lähtöisin. Perustelut ainakin ovat melkoisen paradoksaaliset:

Roomalaiskatolinen lukio kielsi oppilailtaan bloggauksen New Jerseyssä. Koulu perustelee kieltoa verkossa liikkuvilla pedofiileillä.
Niin.. ensinnäkin sanat lukio ja pedofiili eivät voine kuulua samaan asiayhteyteen sitten niin millään. Katolisen lastentarhan osalta perusteen vielä jotenkin nielisi mutta haluaisin nähdä sen diagnosoidun pedofiilin joka oikeasti jahtaisi murrosiän ohittaneita lukiolaisia joten tuo perustelu ei nyt kertakaikkiaan ole uskottava sitten niin millään.

Mikä herättääkin kysymyksen siitä mistä oikeasti on tässä kyse. Tuskin edes arvon pastori Kieran McHugh on niin typerä että uskoisi itse tälläisen paradoksaalisen perustelun joten mille tämä on tekosyy.

Onko katolinen koulu kenties huolestunut siitä että blogien kautta kaikelle kansalle näkyisi se etteivät katoliset olekaan niin katolisia kuin aletaan ymmärtää vai onko joku koulun opiskelijoista kenties mennyt jopa välittämään ulkomaailmalle tietoa siitä mitä lähimäisenrakkauden muotoja koulussa oikein harrastetaankaan.. Jokatapauksessa kiellon rajaus kuulostaa myös melko kummalliselta:
Oppilaita ei ole tarkoitus hiljentää, vaan heille on kerrottu, etteivät he saa kirjoittaa kouluasioista tai henkilökohtaisesta elämästään, hiippakunnan tiedottaja Marianna Thompson sanoi USA Todaylle.
Jos tarkoituksena on suojella lukiolaisia hyväksikäyttäjiltä niin miksi kieltää kouluasioiden käsittely. Sensuurin voi pukea moneen kaapuun ja sensuuria voidaan selittää kaikenlaisilla tekosyillä mutta sensuuri ei siitä siltikään muutu miksikään muuksi kuin sensuuriksi. Tämä tekopyhyys on lähtöisin jenkkilästä mutta pahasti vaikuttaa siltä että Karpelastanissa ollaan matkalla kovasti samaan suuntaan..


No comments: