2005-10-16

Suomalaiset lampaat

HS: Valtionjohto voi taivuttaa kansan Naton taakse

Siis.. ei.. prkl.. Ovatko suomalaiset noin tilastollisena enemmistönä käsittäen todellakin tälläisia selkärangattomia lampaita joita valtiojohdon mielipiteellä voi viedä kuin pässiä narussa ilman että ihmisillä on oikeasti omia mielipiteitä ja ajatuksia korviensa välissä.
Vain 21 prosenttia suomalaisista kannattaa Nato-jäsenyyttä, kertoo Ylen tv-uutisten teettämä mielipidemittaus.
Tilanne muuttuu kuitenkin päinvastaiseksi, jos valtionjohto päättää hakea Naton jäsenyyttä. Kyselyn mukaan 49 prosenttia suomalaisista antaa tukensa tasavallan presidentille ja pääministerille, jos Naton jäsenyyttä haetaan perustelluista syistä.
Ajattelevatko ihmiset todellakaan mitään muuta kuin seiskan otsikoita turhisjulkkiksista, iltiksen lööppejä Matista ja Mervistä ja sitä että kuka seuraavaksi putoaa jostain täysin turhasta tositeevee-eritteestä. Pressa sanoo yhtä niin kansa määkii yhtä ja sävel vaihtuu heti jos pressan sävel vaihtuu.

Kansanäänestyksiä aina voivat monet vaatia mutta tälläiset tuuliviiritilastot ovat mielestäni mitä parhaimpia osoituksia siitä että kansanäänestykset tulisi kategorisesti kieltää tunteita herättävistä asioista. Miksi kysyä kansan omaa mielipidettä jos suurella osalla kansaa ei sellaista selvästi ole edes olemassa ja äänestymiskäyttäytyminen riippuu suoraan siitä millaisen kuvan asiasta valtionjohto ja roskalehdistö sattuu antamaan ja ymmärrys kaikista aiheeseen liittyvistä todellisista syy-seuraussuhteista lähenee nollaa.

Alkaa vahvasti tuntumaan siltä että puolustustrategiset päätöksenteot pitäisi jättää mahdollisimman laaja-alaiselle valiokunnalle joka tulisi koostaa historiantutkijoista, yhteiskuntatieteilijöistä, kansantalouden viisaista, itänaapuriamme tuntevista politiikantutkijoista ja maanpuolustuskorkean läpikäyneistä oppineista ja pitää kansan mielipide asiasta mahdollisimman kaukana.

Jotenkin tuntuu että tuollaisissa gallupeissa "Ei" äänestävät muunumassa kaikki suomettuneet ex-SNS-seuralaiset änkyrät ja lööppilehtien pelottelemat vapisijat, "Kyllä" kaikenmoiset hurahtaneet ryssänpelkoiset & kepulaiset ksenofobit ja "en tiedä" he jotka asiasta tietävät edes jotain faktoja...

No comments: