2005-10-31

Alkava pimeä vuodenaika

Voi talviajan talviaika

Missä voisi tehdä aloitteen siitä että luopuisimme lopullisesti erillisistä kesä- ja talviajoista ja siirtäisimme Suomen vyöhykkeelle GMT +3. Ja ennenkaikkea missä voi tehdä aloitteen siitä että ne valopäät jotka vaativat Suomea keskieuroopan aikaan GMT +1 lopetettaisiin armeliaasti saunan takana.

Kiitos ilmeisemmin agraariyhteiskunnasta periytyvän valontarpeen olemme taas siirtyneet aamuvaloa painottavaan normaaliaikaan mistä seuraa puolestaan se että arkiviikkojen osalta on vuodenkierto taas pitkällä keväässä ennenkuin töistä ehtii kotiin ennen auringonlaskua edes jossainmäärin valoisassa ja aurinkoa näkee muutoinkin kuin vilaukselta ikkunan takaa (josta se paistaa senverran matalalta että verhon joutuu sulkemaan jotta monitorista näkisi jotain) tai aamulla töihin matkatessa (jossa se taas paistaa matalalta suoraan silmiin häikäisten kiitettävästi) ratintakaa silmät ristissä katsellen.

Käsillä ja edessä siis melkoisen pimeä vuodenaika. Ei ihme että joskus on hivenen uninen olo tai tunne ettei sitä ole herännyt laisinkaan päivän aikana, ikävä kyllä ihmisen lajikäyttäytymiseen ei kuulu vetäytyminen talviunille tai mikään muu mukavampi. Itse ainakin voisin kadota muutamaksi talvikkukaudeksi jonnekkin kelohonkaiseen erämaakämppään nauttimaan takkatulesta, nukkumaan pitkään vällyjen alla ja särpimään kuumaa teetä mukitolkulla ilman kiireitä..

No comments: