2005-10-18

Kuului aitasta kananpojan aivastus

Vaan nyt ei raukalla liene lapsihalvausta vaan flunssan kaatamana makoilee hän

No nyt on kansakin vihdoin kohahtanut ja säikähtänyt kun vanha ystävämme H5N1 ei enää olekaan kaukaisten maiden kamaluuksia vaan kolkuttelee jo vanhan mantereen takaovea. Novan mitäliehöpöttävä hysteerikkotoimittaja myöntelee jo radiossa katselevan kaupassa broilerihyllyjä epäilevin silmin ja keltaisessa lehdistössä arvuutellaan sitä kenelle riittää lääkettä ja kuka saa ensin. Voi hyvä tavaton.. ei tässä muutakaan voi sanoa..

Kuka asioita seurailleista on oikeasti yllättynyt ? Jo aikaa sitten on ollut selvää se että uusi lintuinfluenssavariantti on syntynyt kaakkois-aasiassa ja päässyt leviämään luontoon joten laajempi maailmanvalloitus on ollut enää ajan kysymys. Viruksilla kun on tuollainen taipumus elää omaa elämäänsä ja valloittaa uusia mantereita. Fågelit eivät kunnioita rajoja, lentelevät matkoillaan sinne sun tänne ja alue alueelta virus leviää. Kaikki tapahtunut on ollut jo vähintään parin vuoden ajan kaikkien nähtävänä ja uutisista tulkittavana...

Ja toiseksi.. Asia kannattaa suhteuttaa oikeaan mittakaavaan ja unohtaa paniikki. Linnusta ihmiseen siirtymiä ei ole todettu kuin kaakkois-aasiassa olosuhteissa joissa siipikarja ja kansa elää likimain saman katon alla ja ihmisestä ihmiseen virus oppinee siirtymään vasta päästyään riittävään kosketukseen ihmisten kanssa puhtaan luonnonvalinnan keinoin. Eurooppalaisen hygienian ansiosta ei tässä vielä ole syytä huoleen. (hope so)

No comments: