2005-10-28

Oikeat Mielipiteet

HS: KOK hakee Milleriltä selityksiä dopinglausuntoihin

Kaikki eläimet ovat tasa-arvoisia mutta toiset ovat tasa-arvoisempia ja länsimaisessa yhteiskunnassa jokaisella on oikeus omaan mielipiteeseensä kunhan mielipide vain on oikea.

Jos mielipide sitten sattuu olemaan väärä niin ilmeisemmin silloin mielipiteen esittäjää saa lyödä kuin vierasta sikaa ilman että mediakaan sen kummemmin lähtee sakinhivutusta kritisoimaan. Siltä ainakin vaikuttaa kun on seuraillut lehdistä tapaus Bode Milleriä ja sävyä jolla asiasta on uutisoitu.

Urheilu ja doping sinänsä ei jaksa minua kiinnostaa kovinkaan suuresti, puolestani saavat pitää pillerinsä ja tippansa aivan vapaasti. Senverran harmaalla vyöhykkeellä taitavat kaikki ammattilaiset liikkua urheilulääketieteen saralla ettei sillä liene oikeasti paljoakaan väliä onko harmaa vaaleampaa vai tummempaa jos ei aivan mustaan hypähdetä, loppu on lähinnä pelkkää välimerkkiin sekaantumista.

Välimerkkiin sekaantumista etenkin maailmassa jossa toisaalta KOK on eturivissä vastustamassa dopingia ja toisaalta neuvottelemassa Italian kanssa siitä että Torinon kisojen osalta pitäisi urheilijoille sallia erivapauksia maassa jossa doping on laissa rikos josta häkki heilahtaa..

Sensijaan huomioni on kiinnittänyt se millaisen suoranaisen lynkkausmielialan on herättänyt yksi urheilija joka on sattunut tämän kaksinaismoralismin julkisuudessa avoimesti kyseenalaistamaan ja ajattelemaan ääneen sen että dopingin osittainen salliminen saattaisi olla itseasiassa hyvä juttu. Yhtäkkiä kimpussa on KOK:t, Wada:t, FIS:sit ja muut vaatimassa "selityksiä" ja huutamassa vääryyttä. Ikäänkun tämä olisi päässyt hieman unohtumaan:
19 artikla. Kullakin yksilöllä on oikeus mielipiteen- ja lausunnonvapauteen; tähän sisältyy oikeus häiritsemättä pitää mielipiteensä sekä oikeus rajoista riippumatta hankkia, vastaanottaa ja levittää tietoja millä keinoin hyvänsä.
Ilmeisimmin YK:n ihmisoikeuksien julistuksella ei urheilussa ole paljoakaan painoa mutta kummallista on se miten kritiikittömästi valtamedia tähän suhtautuu. Ikäänkuin asialla ei olisi mitään merkitystä ja että on luonnollista että urheilijoilla saa olla asioista ainoastaan totuusministeriön hyväksymiä Oikeita Mielipiteitä.

No comments: