2005-10-23

Muistoja menneiltä vuosilta

Heittäytyy tunteelliseksi..

Lapsuuteen liittyvät paikat kulkevat jossain tuolla sisimmässämme meidän mukanamme kai aina vaikka niistä muuten olisikin joutunut vuosien vieriessä luopumaan. Kuin sattumalta osui silmiini tällä viikolla tämä bloggaus juuri sen jälkeen kun itse olin juuri törmännyt vanhoihin muistoihin ja muistumiin isovanhempieni kesämökistä joka niinikään muutamia vuosia sitten myytiin ajan jättäessä isovanhemmistani.

Nuo muistot hyppäsivät mieleen kun torstaina palailin kotiin työreissusta ja Aeron lento sattui tälläkertaa myötäilemään pohjanlahden rannikkoa aina Rauman tasalle saakka ennen kääntymistään kohti kotia ja Hki-Vantaata ja matkalla silmiini osui ikkunasta tämä maisema:


Maiseman toisinto by Google earth Posted by Picasa

Maisemassa sinänsä ei ollut vielä kovin paljon erikoista mutta silmät poimivat nopeaan karttamuististani (olen aina pitänyt kartoista ja lapsena katsellut mökinseinän peruskarttalehteä lukuisat kerrat.. ) muistista kasan monia tuttuja muotoja joista yhdistyi kokonaisuus.. tuo niemi, salmi.. lahdelma.. ja nopeasti hahmotin tuosta maiseman keskeltä suojaisan meren sisälahden jonka rannalla oli vietetty lukuisat kesät silloin kun kaikki oli vielä helppoa ja mukavaa. Opeteltu soutamaan, pelailtu palloa isän kanssa.. opeteltu ampumaan isoisän ilmakolla (tosin jälkeenpäin olen saanut tietää sen että se oli tosiasssa ostettu äidilleni.. :-) ) ja kaikkea muuta.

Kaikki tuo siinä nenän edessä ikkunan takana niin lähellä mutta niin kaukana. Muistaen myös sen viimeisen käynnin ennen myyntiä kun tajusi sen etten tuonne enää koskaan palaisi.. Sen ettei sitä oikeastaan silloinkaan jäänyt kaipaamaan sitä paikkaa vaan sitä vaihetta elämästä jolle oli lopullisesti painettu piste ja jota ei enää olisi.

Mitäkö muuten itse toin muistoina kotiin tuolta viimeiseltä reissulta ?

Vanhan ja kuluneen Suomi-palapelin jota olin joskus kasaillut sadepäivinä mummon kanssa ja aitan katossa roikkuneen puusta veistetyn pienoismallin venäläisestä pommikoneesta jonka pappani oli aikanaan puhdetöinään aikaa tappaakseen veistellyt siellä jossakin.

No comments: