2005-10-18

Valtion veroautomaatti

Seuraava myrsky taas kolkuttelee Meksikonlahtea, öljyn hintaan kohdistuu jälleen korotuspainetta mutta mitä tekevät kansamme valitsemat kansakunnan toivot. Eivät mitään.

Vaikka bensiinin kivuliaankalliista hinnasta onkin 70 pinnaa veroa minä vielä jotenkin ymmärrän sen että Euroopassa yritetään sinnitellä yhdessä rintamassa antaen öljyntuottajille signaalia siitä ettei verojen kustannuksella ole niin paljoa mahdollisuuksia nostaa raaka-aineen hintaa, ainakaan vielä mutta muuta asiaan liittyvää toimettomuutta minä en kertakaikkiaan ymmärrä.

Kasvihuonekaasujen ongelmat lienevät jo selviä kaikille muille paitsi pahimmille jäärille mutta mitkä ovat olleet tähän asti valtiojohdon toimenpiteet uusien teknologioiden edistämiseksi muuta kuin pelkkää toimettomuutta. Maassa jossa etäisyydet ovat pitkiä ja jopa pääkaupunkiseudulla hajanaisen kaupunkirakenteen johdosta julkinen liikenne paikkapaikoin kohtuuttoman tehotonta ( käyttääkkö poikittaissuunnan työmatkoihin päivässä omalla autolla 40-50 min vaiko 2h julkisilla.. ei ole vaikeaa valita ) on tällainen passiivisuus asiassa lähinnä rikollista.

Missä ovat verohelpotukset Hybrideille jotka sähkömoottorin avulla säästävät bensiiniä, käyvät puhtaammin ja keräävät talteen jarrutusenergiaa, missä on dieselveron helpotukset fossiilittoman biodieselin käyttäjille, missä ovat porkkanat maakaasun ja vedyn suosijoille. Eivät niin yhtään missään.

Autoveroa kannetaan joka sentistä verottajan perimmäisellä ahneudella, käyttömaksut ovat samat käy kone sitten raakaöljyn tisleellä tai rypsin jatkojalosteella millään ei kannusteta sijoittamaan rahojaan uuteen ja ekologisempaan tekniikkaan joka on kaikkine veroinensa kuitenkin kalliimpaa kuin Otto- ja Diesel herrojen teknologioihin pohjaava perinteinen nelitahtinen.

Herää kysymys että onko tässäkin etusijalla valtion verotulot eikä mitkään muut. Kustannusohjauksella kannustetaan kansaa pitäytymään bensakoneessa, maksamaan autoveroja, käyttömaksuja, ostamaan bensaa 70% verojen kera ja niin edelleen ja niin edelleen. Ostamaan ja maksamaan palkallaan josta jo kertaalleen on kuorittu päältä pois tuloverot, kunnallisverot ja muut kulungit...

Kuinka kauan tätä touhua voidaan oikein jatkaa

No comments: