2005-11-09

Elektroninen Akiba: Lieneekö sattumaa vai ei

Filosofinen kysymys: Onko olemassa sattumaa vai ainostaan eriasteisia todennäköisyyksiä eri asioiden toteutumiselle ?

Akiba on nettikauppa joka on keskittynyt tietotekniikan, kulutuselektroniikan ja valokuvaustarvikkeiden kauppaamiseen ja jolla on ollut myynti- ja noutoliike Itäkeskuksessa. Monet ovat kaupasta palvelua saaneet ja monet taas eivät:
Asia kiinnostaa siksi, että kyseinen firma ei ole maksanut tuotepalautukseni summaa. Luvattu on jo 2 kk, mutta tilillä rahoja ei ole näkynyt.
Nyt tilanne on se että itiksen liike on suljettuna "uudelleenjärjestelyjen vuoksi" ja Digicamera.net:n foorumilla jotkut tietävät kertoa myös sen että Akiballa olisi 150 000 euron velat ristinään.

Elektroni.fi on taas puolestaan uusi nettikauppa joka keskittyy tietotekniikan, kulutuselektroniikan ja valokuvaustarvikkeiden kauppaamiseen ja jolla on noutopiste Herttoniemen teollisuusalueella. Lähellä Itäkeskusta. Elektroni.fi:n domainin (fi. domainien rekisteritiedot löytyvät suoraan ficora:n sivuilta) on taas puolestaan rekisteröinyt sellainen yritys kuin Illuminati group Oy jonka taustalta ja rekisteritiedoista löytyy sellainen kaveri kuin N.N. PPMedian webbisivujen mukaan Akiba Oy:n toimistopäälikkö on myöskin nimeltään N.N...

Kysymys: Onko olemassa sattumaa vaiko ainoastaan erilaisia todennäköisyyksiä erilaisille asioille ?

Jatkokysymys: Onko kyseessä ainoastaan hyvin pienet todennäköisyydet vai pitäisikö kuluttajan olla varuillaan ?

Mene ja tiedä...

EDIT 2005-11-27: N.N:n suran nimen käytäminen tässä asiayhteydessä on ollut ehkä hivenen yliampuvaa ja alleviivaavaa. Tarkoituksena ei ole ollut syyllistää N.N:ää yksin akiba:n yrityskulttuurista vaan huomioida sitä että 2 kaupan taustalta löytyy yllättävän paljon samoja elementtejä. Kts. 27.11. kirjoitettu oikaisu

No comments: