2005-11-23

Tie Babyloniin

( Via Viimeisellä rannalla)

Jos tuotantoyhtiöiden suunnasta on kuulunut viimepäivinä lähes vain pahaa niin ilmassa on näemmä vaihteeksi jotain positiivistakin kehitystä. iTunesin mediakauppa on saanut muutkin yhtiöt herkistymään nettilevityksen positiivisille puolille ja nyt Warner on näemmä tuomassa vanhoja tv-sarjojaan AOL:n käyttäjien saataville ilmaiseksi mutta mainoksia vastaan.

Jakoon tulee 100 (!) vanhaa sarjaa joiden joukossa jopa Babylon 5 (!!) joka aikanaan istutti allekirjoittaneen tiiviisti TV.n äärelle pyöriessään levityksessä ennen vuosituhannen vaihdetta. Toivottavasti jako toteutuu kunnon resoluutiolla ja kuvasuhteella eikä minään iPod-optimoituna 320*240-pikselipostimerkkinä ( varmaan hauska katsella 1600*1200 resolla jostain ruudunnurkasta...) ja laajenee aikanaan suurempien massojen saataville ja tänne pohjan perukoille asti.

Pääsisi taas fiilistelemään ja nauttimaan sarjasta joka ainakin aikanaan oli juonenkulultaan ja juonenkuljetukseltaan* tv-viihteen uranuurtajia ja luonteeltaan harvinaisen koukuttava. Mielenkiintoiseksi katsomisen tekisi myöskin se että tietyllä kierolla tavalla tuosta Clintonin-aikaisesta TV-teoksesta on löydettävissä kiusallisen paljon sellaisia teemoja ja tapahtumia jotka ovat realisoituneet 2001-09-11 jälkeisessä Bushistanissa...

(*) ei välttämättä aina aivan sitä itse juoneltaan...

No comments: