2005-11-30

You can hide but you can't Autorun

Digitoday: Sony BMG:n MediaMax käynnistää drm-ajurin koneessa ilman lupaa

Nämä erilaiset DRM-uutiset alkavat olla kaavamaisuudessaan jo likimain masentavia, ikäänkuin mediayhtiöt olisivat unohtaneet sen että levynostajat ovat heidän asiakkaita vihollisten sijaan.
Sony BMG:n toinen kopiosuojaus eli MediaMax siirtää tietokoneelle 12 megatavua tiedostoja, asentaa ylimääräisen cd-rom-aseman ohjaimen, ja uusimpien tietojen mukaan myös käynnistää sen, vaikka käyttäjä hylkäisi lisenssiehdot. MediaMax-suojaus on käytössä yli 260 cd:ssä.
Vaikka taudinaiheuttajien kitkeminen voikin olla nyt ja tulevaisuudessa työlästä voi onneksi oman koneensa immuunipuolustusta kuitenkin parantaa hyvin yksinkertaisin keinoin. Käsittääkseni kaikki olemassaolevat pirulaiset perustuvat windowsin autorun-ominaisuuksien hyödyntämiseen eli siihen että CD-asemaan asetulta levyltä löytyviää koodia pyritään suorittamaan automaattisesti heti levyn tunnistuksen jälkeen. Kun tämän ominaisuuden kytkee pois päältä säästyy käyttäjä monilta harmeilta. CD:ltä ei tällöin suoriteta mitään ylimääräistä ja useimmat DRM-ratkaisut jäävät ainoastaan kuolleeksi koodiksi levynlaidalle.

Ikävä kyllä Mikro$oft ei tarjoa tähän muistaakseni mitään itsestäänselvää työvälinettä mutta rekisterieditorin avulla urakasta selviää suhteellisen helpolla jos winhotuksen sielunelämästä on edes jotain hajua. Seuraavassa esiingooglattuja ohjeita ongelmanratkaisun tueksi:

Enable and Disable AutoRun on Windows NT and 2000

This information applies to:
Windows NT Server 4.0 and NT Workstation 4.0
Windows 2000, Professional, Server, Advanced Server and Datacenter server.

There is no option to enable or disable automatically running CD-ROMs in the user interface. To enable or disable automatically running CD-ROMs, you must edit the registry:

  1. Click Start, click Run, type regedit in the Open box, and then press ENTER.
  2. Locate and click the following registry key:
  3. HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\CDRom
  4. To disable automatically running CD-ROMs, change the Autorun value to 0 (zero). To enable automatically running CD-ROMs, change the Autorun value to 1.
  5. Restart your computer.

Disable AutoRun on Windows XP (Home or Pro)

This method involves editing the registry so you need to take precautions before making any changes.

1. Click Start, then Run. Type regedit and click OK.
2. The registry setting to change is shown below:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\MicrosoftWindows\CurrentVersion\policies

3. Right-click on policies, then choose New then Key.
4. Immediately type Explorer and hit OK.
5. Type NoDriveTypeAutoRun and click OK twice.
6. Type b5 then click OK.

This creates a value called NoDriveTypeAutoRun set to 0x000000b5.

7. Click Registry then Exit.
8. Click Start then Log Off and log off the machine.

Autorun is now disabled

Mutta.. kuten usein sanotaan.. Bloginpitäjä ei ota vastuuta rekisterin editoinnista ja regeditiin kannattaa tarttua vain silloin kun tietää mitä tekee. Väärän avaimen deletoinnilla / virheellisellä modifioinnilla saa käyttöjärjästelmän myös totaalisen solmuun.

No comments: