2005-11-25

Spammauksen puolestapuhujat

Digitoday: Tekstiviesteillä työpaikkoja

Mainoslobbarit ovat taas näemmä ministerin kimpussa vaatimassa tekstiviestispammauksen (spammauksessahan tässä lopulta vain on kyse ) laillistamista ja "hintasäännöstelyn" purkamista jotta kaikenkarvaiset helppoheikit pystyisivät entistä helpommin massajakelemaan sähköisiä mainoksiaan kuluttajien riesaksi.
Hannu Kankareen mielestä langaton teksti- ja kuvaviestimainonta tulee sallia Suomessa, koska tämä lisää kuluttajia hyödyntävien uusien sisältöpalveluiden ja -yritysten syntymistä Suomessa.
Luonnollisesti tätä kaikkea taas jälleen perustellaan kuluttajan hyödyllä, uusilla työpaikoilla ja kaikella kivalla ja uskotaan kirkkain silmin siihen että ongelmat ja lieveilmiöt saadaan lakaistua maton alle sillä että kuluttajalle tarjotaan mahdollisuus "kieltäytyä" sähköisestä mainonnasta aivan kuten nykyään lehti- ja puhelinmarkkinoinnista. Sehän ei noille spammaajille tunnu tietenkään kelpaavan että mainostus sallittaisiin vain silloin kun kuluttaja siihen erikseen suostuu jolloin peli olisi paljon avoimempaa ja rajanveto olisi helppoa.
Yhtä lailla mobiilimainontakin tulisi olla sallittua yksityisille kuluttajille ja niin, että halutessaan yksityinen kuluttaja voi estää suoramainonnan, kuten se nytkin on mahdollista mainoskirjeiden kohdalla, vertaa Kankare.
Kaikkihan varmaan tiedämme omakohtaisesti sen kuinka helppoa mainoskirjeiltä on todellisuudessa välttyä. Vaikka oveen junttaisi tekstin "ei mainoksia" raahaa posti edelleen kaikki seiskan ja valittujen pilapalojen mainoskirjeet säntillisesti perille asti ja karvakäsipitserian apupoika tiputtaa mainoksensa luukusta alas kerran kuussa luki ovessa mitä sattui.

Tätäkö me todella haluaisimme myös puhelimeen ja kuulla turhia piippauksia pari kertaa päivässä kun jollain Kankareenpojalla olisi jotain tosikivaa kaupattavana ja kuinka se numero nyt taas erehtyikään "vahingossa" myyntilistalle vaikka taas eilen se pistettiin sinne estoihin...

Toivottavasti ministeri Huovisella on asiassa suhteellisuudentaju tallella eikä hän lähde juoksemaan spammilobbareiden kauniiden sanojen perässä vaan näkee rivien välistä sen mistä todellisuudessa on kyse.

No comments: