Tähän on sitten tultu, mediateollisuuden uusimmat kopiosuojausmetodit eivät enää pyri pelkästään rikkomaan CD-levyn yleisesti hyväksyttyjä standardeja vaan nyt rikkomisen kohteena on käyttäjän käyttämä PC jolle levyt yrittävät asentaa ilman käyttäjän lupaa omaa koodiaan kaikessa hiljaisuudessa ja vielä erityisesti piilottamaan tapahtuvat asennukset käyttäjältä.
Sony BMG:n cd-levyjen uusi kopiosuojaus asentaa omia ohjelmiaan käyttäjän tietokoneelle, vaarantaa tietoturvan ja yrittää estää asennettujen komponettien poistamisen rootkit-tekniikan avulla, kertoo rootkitin poisto-ohjelman kehittäjä.Käsittääkseni tälläisiä "sovelluksia" on tavattu ennen kutsua suoraan nimikkeellä tietokonevirus.. Ilmeisemmin lait ja asetukset eivät todellakaan koske mediafirmoja jotka toisaalla pystyvät näemmä levittämään viruksia "kopiosuojauksen" varjolla ja toisaalla soluttamaan omia etumiehiään ministeriöiden lainsäätötoimikuntiin ilman että tuossakaan nähdään mitään pahaa..
Rootkit-tekniikat ovat tapoja, jolla tavallisesti haittaohjelmat tai tietomurroissa käytetyt työkalut piilotetaan käyttäjän ja tietoturvaohjelmien näkyvistä.
Tätäkö kehitystä kaikenkarvaiset Karpelat haluavat todella edistää ja edesauttaa ja kritiikittä antaa mediafirmoille lain ja oikeuden käyttäjän koneen editointiin ja jatkossa herraties mihin..
Tai.. no.. toisaalta on hyvä muistaa että rootkit aukot koskevat Windows-maailman koneita ja maailmalla on lukuisia vaihtoehtoja jotka ovat tämänkaltaisille tietoturvarikoksille immuuneja..
No comments:
Post a Comment