2005-11-22

Kuluttajanoikeuksien Alamo

Digitoday: Teksas haastoi SonyBMG:n oikeuteen

Teksas on ristiriitainen paikka. Toisaalta se on osavaltio jossa ihmiset ja autot ovat suuria, ranchit vielä suurempia ja presidentit harvinaisen tyhmiä mutta toisaalta se on osavaltio joka edes jollain tavalla seisoo kuluttajan puolella mediateollisuuden totalitariaa vastaan.

Ehkä kyseessä on vain periamerikkalaisen ja sinänsä hivenen kyseenalaisen yksi mies - yksi ase -yksi ääni frontier-individualismin ilmentymästä mutta yhtä kaikki tilanne on tuolla T-luupihvien luvatussa maassa tältä osin paljon parempi kuin täällä "hyvinvointi"valtiossamme jossa kansanedustajat ovat lehmänkauppojen kautta keskittyneet edustamaan kansainvälisiälobbareita kotimaan kansalaisten sijaan.

Siinä missä suomessa Arkadianmäen ihmelapset päättivät suuressa viisaudessaan toteuttaa lain siinä muodossa missä levykauppiaat ja tuottajat sen halusivat suosien kuluttajien koneisiin ujutettavia esto- ja haittaohjelmia ja polkien kuluttajan oikeuksia nauttia ostoksistaan vapaasti on Teksas asettunut vastarintaan SonyBMG:n tapaisen syöpäkasvaimen spyware- ja rootkit-lonkeroita vastaan ja kylmästi haastanut mediajätin oikeuteen tekosistaan. Ei voi muuta kuin nostaa ahttua ja toivottaa onnea ja menestystä oletettavan pitkässä prosessissa.

En sitten tiedä mitä sitten kertookaan eduskuntamme kyvykkyydestä että jopa näin Bush tyhmemmän valtakaudella suomalaisena ei voi olla kuin hivenen kateellinen Bushin kotiosavaltion lainsäädännölle ja lainsäädäänön tarjoamalle kuluttajansuojalle.

No comments: