2005-11-09

Sananvalintoja ja valittuja sanoja

YLE: Luomisteoria valtaa kouluja USA:ssa

Jo kolmannen valtakunnan propagandanikkarit tiesivät sen että riittävän kauan toisteltu valhe assosioituu vähitellen todeksi. Mutta päteekö sama teoria myös asioista ja ilmiöistä käytettäviin nimikkeisiin ja muuttuuko satu todeksi sillä että sitä kutsumaan systemaattisesti teoriaksi uskomuksen tai vaikkapa huuhaan sijasta. Ilmeisemmin monet näin uskovat ja ilmeisemmin myös YLE, joko vahingossa tai yksittäisen toimittajan intressien kautta tarkoituksella, on hypännyt samaan junaan. Ihmettelen vain miksi ja millä motiivein.

Mutta kerrataampa taas asioita. Mitään todellista teoriaa luomisesta, tai "älykkäästä suunnittelusta" niinkuin nykyään tavataan sanoa, ei ole vaan kyseessä on vain ja ainoastaan uskomus joka pohjautuun yhteen niteeseen johon on vuosisatojen ja tuhansien aikana kerätty seemiläisten paimentolaiskansojen myyttisiä uskomuksia ja subjektiivista aikalaistietoa ajanlaskun ajan tapahtumista. Ja siihen että yhä edelleen maailmassa on koko joukko ihmisiä jotka haluavat välttämättä uskoa siihen että nämä myytit ovat sanalleen taivahan tosia.

Mutta kuitenkaan tälle uskomukselle ei todellisuudessa ole mitään sellaisia uskomusta tukevia todisteita tai tunnusmerkkejä joilla kirjaan tallennettuja myyttejä voisi tukea ja hakea uskomukselle sellaisia puitteita että sitä voitaisiin edes jotenkin kutsua teoriaksi. Ja tämä uskomus ei todellakaan muutu teoriaksi sillä että sitä papukaijamaisesti nimitellään teoriaksi teorian perään.

Tai jos muuttuu niin minä vaadin kouluihin biologiankurssia jossa opetetaan evoluutiomallin ohella myös niinsanottua kalevalanmittaista sotkanmunateoriaa varteenotettavaksi malliksi sille miten tämä maailma on muotoutunut.

No comments: