2004-08-30

Ajatukset tervassa

Maanantai. Taas jälleen kerran. Sitä viikko toisensa jälkeen jaksaa ihmetellä sitä miten sitä aina viikonlopun jälkeen ajatukset ovat kuin tervassa ja työnteon rytmin löytäminen hakee aikaansa vaikka viikonloppuna olisi jopa lepäillytkin ja herännyt vielä aamullakin suhteellisen virkeänä. Mutta ei tunnu mikään metodi auttavan vaan maanantaiterva on maanantaitervaa eikä edes musta kofeiinipitoinen tervakaan tunnu auttavan vaikka miten kaffekup.. mukia kallistaisi.

Onneksi sentään on voinut tänään tehdä tylsiä rutiinihommia, päivittää kalenteria, suunnitella syksyn aikataulua tarkemmin, kirjoiteltua parit kokouskutsut agendoineen päivineen jaedes oltua etäisesti hyödyllinen. Niin.. ja huomattua että vaikka paljon viestiliikennettä on firman verkossa palomuuritettu matalaksi niin msn:n webmessengeriin saa kuin saakin yhteyden tarvittaessa. Jotain pientä viilausta pitää aina yrittää vaikka saisikin IT-tuen niskaansa jossain vaiheessa...

Ja toisaalta tuli hyvä fiilis kun yhden tiedonhallintapalaverin agendaa varten silmäili case-esimerkkimateriaalin pohjaksi meidän omaa uuden tuotteen tietojärjestelmää jonka takapiruna itsekin on ollut todeten että se on oikeastaan pirun kätevä ja innovatiivinen systeemi kaikenkaikkiaan ja sitä referoiden saattaa vielä saada muuallakin järkeistettyä toimintaa ja päästyä eroon kankeista menetelmistä jahka vähän jaksaa istua pöydän äärellä ja perustella ja perustella.

Luovassa väittelemisessä ainakin olen hyvä silloin kun vielä on asiassa faktaa ja omaa osaamista takana. Ei sitä turhaan ole tullut kohta 28 vuotta (jos nyt ihan alkuvuosina mitään väitteli..) väiteltyä kotipöydässä yhden nykyisen konsulttifirman senior managerin kanssa aiheesta kuin aiheesta väiteltyä ja väännettyä henkistä kättä väliin oikein urakalla. Minkä nuorena oppii ja sitärataa mutta kuinkahan normaalia on kotona väliin väitellä tehtaista ja teollisuudesta ;-)

No comments: