2004-08-24

Kiireen anatomia

Välistä tuntuu että olen kovin kiireinen ja että kalenteri on aina täysi. Mutta miten tuo kiire sitten syntyykään. Kiireen sielunelämä on aina monimutkaista mutta anatomia paljon selkeämpi.

No.. sehän voi alkaa vaikkapa töissä. Jossain vaiheessa joku työkaveri alkaa suunnittelemaan palaveria, tsekkaa kalenterini ja kas.. siellähän on tilaa. Hän kirjoittaa omaan kalenteriinsa merkinnän ja merkkaa osallistujat kutsulistaan. "Tallenna" ja kiire on spostissa matkalla minulle. Minä sitten avaan viestin, hyväksyn kutsun ja kiire on hiipinyt työkalenteriini. Kun sitten päivän päätteeksi lyön puhelimen kiinni kaapeliin ja synkkaan laitteet on kiire jo taskussa matkalla kotiin.

Kontona sitten kaapeloin puhelimen kaikessa rauhassa kotikoneelle ja annan laitteiden jutella keskenään mukavia jolloin kiire onkin jo kotikoneeni kalenterissa asti valmiina hiipimään kämmentietokoneeseen heti kun lyön sen telakkaan hetkeksi latautumaan ja etsimään viimeisempiä tietoja koneeltani. Kiire alkaa olla jo kokonaisvaltainen..

Viimeisessä vaiheessa sitten pistän kotikoneen ja webissä julkistuvan tutuille avoimen kalenterin päivittymään jolloin asiasta tulee viimeistään julkinen.. ja ystävien silmissä olen kovin kovin kiireinen taas jälleen :-)

Tosin tuo viimeinen on vielä täysin kokeiluasteella.. monimutkaista, eikö totta =)

No comments: