2004-08-20

Sanojen vaarat

Sitäpä pitäisi omanlaisensa huumorintajun ja nokkelan kielenkäyttönsä kanssa väliin miettiä mitä laukaisee ja millä sanoin ettei saa tahtomattaan aikaan suurempaa sotkua tai toiselle huonoa mieltä. Siinä missä itse näkee hauskan kielikuvan ja assosioi asian aivan toiseen laitaan ja ääripäähän voi huonossa lykyssä toinen tulkita asian paljon henkilökohtaisemmin ja luulla taas aivan toista ja niin on soppa valmista.

Onneksi tälläkertaa sekaannus selvisi hetimiten ja asia on ymmärretty sekä käsitelty mutta ikävästi mieleen tulee vuosien takaa asioita joita joskus sanoi aivan toista tarkottaen mutta jotka tulkittiin aivan päinvastoin väärin ja nousivat sitten muiden murheiden muassa pintaan paljon myöhemmin muhittuaan ja kypsyttyään liian kauan.. Eivät järin kauniita muistikuvia..

Mutta nyt näki senkin edun mikä seuraa siitä että ihmiset nopsaan tai kohtalaisen nopsaan sanovat asiansa auki ja julkisuuteen ilman että mikään jää pinnan alle muhimaan. Väärinkäsityksiä tuskin ihmiselämässä voi edes välttää jos meinaa suutaan avata mutta kysymys ja taito onkin yleensä siinä mitenkä ne puretaan auki.

No comments: