2004-08-22

Hyvä ruoka, parempi mieli

Kyllä kerma on mainio asia maailmassa olla olemassa. Sitten vielä sen kaveriksi vähän merisuolaa ja chiliä niin alkaa hyvän aterian pohjat olla jo kasassa ja päälle voi kasata muita raaka-aineita ja lähes poikkeuksetta ( knock knock..) lopputulos on ainakin jollainmuotoa onnistunut. Tosin joskus varmaan voisi kokata muutakin un eriasteisia kastikkeita pastalle tai riisille mutta sinkkukeittiön ruokavalioksi nuo ovat hyvää perustavaraa. Nyt taas jaksaa mahassa kastiketta ja farfalleja :-)

Sitä omasta mielestä tietää tietotekniikasta paljon mutta taas huomasi jälleen kerran sen että se ei aina olekaan niin helppoa opettaa toista tai kertoa selkokielellä eri vaihtoehtojen eduista ja hyödyistä. Koskaanhan ei saisi perustella asiaa sillä että sanoo että se on nyt niin koska se on nyt niin mutta välistä kyllä tulee sellainen fiilis että niinkin voisi joskus sortua tekemään.

Onneksi sentään useimmiten pitkäjänteisyys ottaa ja voittaa vaikka olo alkaa olla jo hivenen epätoivoinen kun tietää miten asia on mutta ei ole aavistustakaan miten sen pukisi selkokielelle. Pitäisi vain kehittää mieleensä riittävästi riittävän konkretisoivia esimerkkejä mutta aina välistä nekin ottavat ja loppuvat. Onneksi en sentään ole aivan päätoiminen opettaja vaikka töissä väliin sitäkin joutuu tekemään.

Työelämän kokemusten perusteella myös hymyilyttää hiljaa itsekseen silloin kun kertoo jollekulle tekevänsä kehitysinsinöörin hommia ja vastauksena on ihmettelyä siitä miten sitä voi tehdä sellaista työtä ja että minä kyllä haluan tehdä hommaa jossa on tekemisissä ihmisten kanssa..

Totuus kun noissa kehityshommissa ei ole sitten kuitenkaan ollenkaan niin koneellista ja puisevaa kuin luulisi vaan voisi väittää että työstä melkeimpä enemmistö on jatkuvaa vuorovaikutusta ihmisten välillä, oli sitten kyseesäs tuotanto-osastojen työntekijät, oman organisaation kollegat tai sitten muiden sidosryhmien henkilöt joiden kanssa joko vuoroin joutuu neuvomaan & opastamaan tai kuuntelemaan ongelmista, kehittämään ja pohtimaan asioita yhteistyössä tai sitten enemmän tai vähemmän yhteistyössä opastamaan ja neuvomaan miten asiat meidän silmissä kannattaisi hoitaa.

Väliin todellakin tulee sellainen olo että tuossa työssä hyvä itseilmaisun ja äidinkielen taito ja hallinta korostuu paljon enemmän kuin monessa perinteisessä "ihmisläheisessä" ammatissa..

No comments: