2004-08-17

Keltavihreää ja virtuaaliajatuksia

No niin.

Talttuuhan ne häiriöt kun istuu riittävän kauan aikaa laitteiston ääressä, vetää keltavihreää maapiuhaa, vaihtaa kaapeleita suojavaipallisiksi ja kitkee häiriöalttiita paikkoja yksi kerrallan pois pelistä. Jonkinverran siihen upposi kyllä hyviä työtunteja mutta nyt alkaa olla siltäosin kaikki töissä valmista ja voidaan jatkaa muita hommia. Tosin erävoitto tuo korkeintaan taisi olla.. ottelu vielä pitkään käynnissä..

Hassua toisaalta miten sitä alkaa törmäämään samanlaisiin kehityskulkuihin niin töissä kuin vapaalla. Tämä bloggaus oikeastaan lähti liikkelle ajatuksesta kehittää ystäväpiirin kommunikointia ja kokeilla erilaisia välineitä miten hajallaan olevat tutut saavat selkoa siitä mitä kuuluu ja kuinka sujuu ja nyt alkaa huomaamaan että työelämässä painitaan hyvin pitkälti samankaltaisten haasteiden edessä.

Kiireinen ja hajasijoitettu organisaatio joka voi pahimmillaan ja parhaimmillaan olla levineenä ympäri tätä pientä palloa alkaa suorastaan vaatimaan erilaisia virtuaalitiimejä jotka työskentelevät yhdessä ilman että tiimien jäsenet välttämättä edes koskaan näkevät toisiaan. Kommunikaatio tapahtuu erilaisten pikaviestimien ja foorumien välityksellä parhaimmillaan siten että ryhmän eri jäsenet eri aikavyöhykkeillä osallistuvat työhön kukin omalla ajallaan.

Oma vajaan 10 hengen työtiimimme on nyt vain levinneenä ympäri Suomenmaata Tamperetta ja Kajaania myöten mutta samat ilmiöt tässäkin yhteydessä alkaa toistumaan vaikka 50% porukasta istuukin samassa maisemakonttorissa vierekkäisissä loosheissa.

Ystäviin ja tuttaviin ei tietenkään voi soveltaa aivan samoja oppeja ja ajatuksia kuin työkollegoihin mutta mielenkiintoista nähdä mihin suuntaan maailma kaikenkaikkiaan on kehittymässä ja miten sosiaaliset verkostot tästä eteenpäin muovautuvat. Eri pikaviestimet ovat olleet jo jonkinaikaa arkea ja todellisuutta mutta nyt ainakin näyttää hyvältä sen suhteen että markkinoille alkaa ilmaantumaan sellaisia viestimiä jotka yhdistävät eri viestinverkkojen saarekkeita ja kuilu sen suhteen onko kyseessä mahdollisesti msn vai icq-ystävät hämärtyy.

Elämme kiintoisia aikoja




No comments: