2005-01-31

Brezhneviläistä valtion rautateiden tiedotuspolitiikkaa

Tuli talvi, tuli lumi.. ja taas VR sekaisin.

M-radalla oli aamu kahdeksan kieppeillä taas jäänyt pari vuoroa ajamatta ja sekin vuoro johon ehdin ajettiin yhdellä rungolla mikä tarkoitti puolestaan sitä että jo Myyrmäessä osa matkustajista jäi ruuhkan vuoksi suosiolla odottamaan seuraavaa vuoroa ja Malminkartanossa junaan ei mahtunut enää ketään, saati sitten seuraavilla asemilla kaupunkiin päin.

Sinänsähän tämä ei ole yllättävää, VR kun perinteisesti ei kykene toimimaan lumisateella, selityksiä kyllä ko. talosta köytyy pilvin pimein miksi ei mutta ongelmanratkaisukykyä sitävastoin ei sitten näemmä tippaakaan, mutta yhä uudelleen ja uudelleen ko puljun tiedotuspolitiikka lyö ällikällä.

Kello on nyt tätä kirjoitettaessa yli puolen kymmenen aamulla ja vieläkään en ole löytänyt yhdestäkään pääkaupunkiseudun valtamediasta mitään pikku-uutistakaan tilanteen tukkoisuudesta vaikka alkaen Hesarin pikauutispalvelusta tarjolla olisi hyvinkin nopean vasteen tuottavia kanavoita tiedottaa ihmisille ongelmista liikenteestä ja siten antaa aikaa harkita vaihtoehtoisia liikennevälineitä. YTV:n reittioppaassakin lukee ainoastaan tiedoterivi jonka mukaan "vaikea keli voi aiheuttaa viivytyksiä liikenteessä."

Miten voi olla kerta toisensajälkeen niin vaikeaa antaa tilanteesta edes alkeellisimpia tiedotteita vai onko niin että tuossa valtiollisen yrityskulttuurin linnakkeessa täytyy edelleen kierrättää kaikki asiat virkatien kautta ja antaa ihmisten värjötellä laitureilla junaa odotellen ennenkuin uskalletaan myöntää julkisuuteen että kaikki ei taaskaan toimi oikein.

Ilmeisemmin taaskin tarjotaan vakioselitystä että kaikkeen ei ollut aikaa ja oli kiireellisempiä asiota hoidettavissa pyryssä vaikka yhdellä uutisvälineille osoitetulla viestillä olisi tilanteen saanut jo helposti paremmalle tolalle ja aikaa olisi mennyt peräti 5 minuuttia.. Joku voisi laskea kuinka monta kansantalouden henkilötyötuntia tuolla vaivalla olisi saatu ehkä säästettyä..

Erityisesti tämä alkaa pistää vihaksi siinä vaiheessa kun juuri ennen aamujunalle lähtöä on ensin tarkastanut webistä että onko häiriöitä ja väärin päätellyt hiljaisuudesta sen että tälläkertaa varmaan kaikki toimii kun missään ei mitään tarkempaa uutisoida.

No comments: