2005-01-10

Kouluruokailusta oppiaine ??

YLE uutiset

Taas on näemmä jonkun prohvessoorin pitänyt saada varttinsa julkisuudessa. Tälläkertaa helppona aiheena julkisuudessa pinnalla olevat ruokailu-asiat ja elintapatottumukset ja johtavana ideana se että kouluruokailusta pitäisi tehdä pakollinen oppitunti ja demostraatio oikeanlaisesta ravinnosta.

Ihan hyvä idea jos kouluruoka yleisellä tasolla olisi inhimillinen esimerkki oikeanlaisesta ruoasta..

Siis sellaisesta joka ei ole jatkettu vedellä tai porkkanalla, joka ei muodosta muusista liisteriä jolla lasin voi liimata ylösalaisin pöydän pohjaan (kokeiltu juttu) yön ajaksi ja joka vieläpä maistuisi joltain muulta kuin anonyymiltä massalta. Vaikka vuosikymmen on jo kulunut noista ajoista niin yhä muistuu mieleen aivan liian elävästi ne appeet joita mm lukiossa Vantaan kaupunki nuorilleen tarjoili ja se ei ollut paljon se.

Mutta ilmeisemmin noille ravintoviisaille riittää "hyvän" ruoan kriteeriksi se että paperilla on tarvikkeista löydettävissä kaikki halvatun hivenaineet ja kaikki muu on toisarvoista.

Palkkaisivat mielummin jonkun kunnon kokin ja makua arvostavan ammattilaisen tuonne hommaan niin saattaisi kouluape saada suuremman suosion kuin hätäisillä pakkokeinoilla.

Syödäkö elääkseen vai elääkö syödäkseen ?

No comments: