2005-01-17

Saa asua, ei harrastaa

Helsingin kaupunki näyttää taas kahdella rintamalla hyvää mallia siitä mitä seuraa kun kansalaiset unohtavat kunnallisdemokratian merkityksen ja passivoituvat flegmaattisiksi nukkuviksi ja antavat status quon säilyä vaikka mitä tyhmyyksiä valtuutetut tekisivätkin ja suunnilleen samat naamat vallankahvassa.

Vähän kerrassaan kaupunki on muuttumassa monotoniseksi asuinkennostoksi. Malmin kenttää ollaan jo oikein todenteolla tappamassa ja "asuntomaan" tarpeen nimissä kaupungissa joka jo nyt kokee jatkuvaa muuttotappiota ja toisaalla taas yritetään keinotekoisin perustein rajoittaa kaupungin virkistysalueiden maaston käyttöä mm. suunnistamiseen ja muihin vastaaviin aktiviteetteihin.

Kauniissa puheissa kyllä pidetään suuressa arvossa sitä että nuorisolle tarjotaan mahdollisuuksia harrastamiseen ja kehittävään puuhailuun mutta toisaalla vedetään taas kertaalleen mattoa jalkojen alta rajoittamalla entisestään harventuneiden suunnistus ja taitokilpailumaastojen käyttöä keinotekoisin perustein. Appelsiinikuorituristien liikkumistahan ei tietenkään rajoiteta vaan keinotekoisesti maastonkäyttö aiotaan kieltää "järjestetyiltä tapahtumilta"


No comments: