2005-01-25

Hukkuiko näppäimet

Tech-Blog.org: 53-keys New Standard Keyboard

Lienee kaikille tunnettu tosiseikka se että tämä yleinen QWERTY-näppäimistö on alunperin kehitetty mekaanisia kirjoituskoneita silmälläpitäen. Yleisimmät kirjaimet piti saada mahdollisimman kauas toisestaan etteivät kirjasinvarret jumiuta toisiaan.

Kaikenlaisia yrittäjiä on sitten ollut liikkeellä tämän 1800-lukuisen keksinnön jälkeen, DVORAK-näppäimistöllä on yritetty ratkoa ongelmaa mutta wanhan kunnon qwertyn valtaa ei mikään ole horjuttanut.

Nyt taas yksi yrittäjä on ilmestynyt markkinoille uudella ideallaan. New Standard Keyboards on järjestellyt kirjasimet näppäimistölle aakkosjärjestykseen ja iskenyt perinteisen layoutin kokonaan uusiksi.

Saa nähdä millainen vastaanotto tuolla on mutta itse en ainakaan tuosta toteutuksesta innostu. Kirjasimien sijoittelu voi vielä toimiakin mutta miksi aakkosjärjestyksen selkeys on täytynyt sekoittaa piilottamalla numeronäppäimet kirjasimien sekaan ilmeisten lisävalintojen sekaan ja luopua kokonaan erillisestä numeronäppäimistöstä joka on enemmän numeroja syöttäessä aivan ehdoton.

Toivottakaamme onnea uutukaiselle mutta hivenen epäluuloisesti. Muutosvastarinta lienee kovaa ja ei tämä qwertykään niin huono ole..

No comments: