2005-01-27

Huolestuttavia enteitä

Loistavaa menoa, univelka kasvanut.. töissä kiire ja maailma taas menossa metsikköön. Tai ehkä vain pessimistinen olo.. mutta..

Mitenkähän tästä vuosituhannen alun ajasta tullaan tulevaisuuden historiankirjoituksessa kirjoittamaan. Väliin alkaa tuntumaan vakavasti siltä että suunnalla tai toisella kaikki on menossa enemmän tai vähemmän päin honkia ja toisaalla alaa valtaa totalitaarisuus, toisaalla fundamentalismi.

Muidenkin huomaama artikkeli hesarissa herätti jo aamulla ärtymystä ja ajatuksia. Jenkeissä alaa valtaava uskonnollinen äärioikeisto on tälläkertaa ottanut silmätikukseen piirroshahmo Sponge bobin joka, "yllättäen", tuomitaan liian homomyönteiseksi ja vaaraksi mystisille "perhearvoille" En sitten tiedä tarkoittavatko raamattufundieiden perhearvot sitä että vaimo on kotona hellan ja nyrkin välissä vai mitä mutta pahaenteiseltä tuo kehitys kuulostaa.

Samoin kuin artikkelissa mainitut kasvavat vaatimukset evoluutio-opin opettamisen lopettamisesta ja kreationistisen luomisopin opettamisesta..Jotenkin tulee mieleen Saksa 30-luvun alkuvuosina jolloin ääriliikkeet alkoivat ottaa valtaa mutta koko totuus ei ollut vielä paljastunut ulkomaailmalle. Aika näyttää mihin fanaattisuus etenee. Mutta taas todettava että Kolmannen valtakunnan lukeminen antaa kummaa perspektiiviä nykymaailman trendeihin. Onko mikään muuttunut sittenkään.


Iivana on sitten taas oma lukunsa mutta jotenkin ennalta-arvattavampi. Edelleenkin sananvapaus tuntuu olevan vanjoille tuntematon käsite ja vaatimukset lehdistön suitsimisesta kaupallisen lähetystön kaupallisen lähetystyön suhteen kaikessa retorisuudessaan lähinnä koomisia. Säälittävää tässä yhteydessä on taas puolestaan kepuministeri Lehtomäen suomettunut vähätteleminen tapauksen suhteen:
Henkilökohtaisesti en ole millään tavalla missään vaiheessa tuntenut minkäänlaista painostusta, vaan kaikista niistä asioista, joista olen kollegani kanssa keskustellut, on keskusteltu hyvässä ja rakentavassa hengessä, Lehtomäki kertoi.
Eikö vieläkään ole kanttia julkisesti sanoa venäläisille vastaan ja todeta yksikantaan että Putin saa puolestaan sensuroida omaa lehdistöään miten mielii mutta että tälläpuolen rajaa ei tsaari Vladimirin sana enää ole laki.

Toivottavasti seuraavalla kierroksella äänestäjät tekevät johtopäätöksensä ja oikein.

No comments: