2005-01-11

Isovenäläinen asennemaailma

Venäjän televisio liitti Suomen Venäjään

Jotain kertonee venäläisten asennemaailmasta tämä RTR-kanavan uutissivujen sääkarttakuva missä tyylikäästi Suomen päälle on sijoitettu kyrillisillä kirjaimilla kirjoitettu nimi Rossija ja nimen vierellä liehuu valko-sini-punainen Venäjän lippu..

Kuinkahan moni tässä maassa todella tajuaa naapurimme kansan ajatusmaailmaa ja oikeuskäsityksiä ja ymmärtää mitä tuolla on tekeillä ja että "suuren saatanan" romahtaminen ei muuttanut todellakaan kaikkea.

Toinen hyvä esimerkki on viikonlopun Hesarin vieraskynäpalstan artikkeli jossa referoitiin muutamaa kuvastavaa esimerkkiä jossa ensin eräs sivistynyt nuori venäläinen kauhisteli Ukrainan vaaleja ja kun toimittaja luuli hänen kauhistelleen väärinkäytöksiä paljastuikin että esimerkkihenkilö kauhistelikin sitä että Ukrainan kansa ei totellutkaan Put..Venäjän tahtoa sokeasti..

Toisessa tapauksessa Lukio-opettajien seminaarissa oli paikallinen opettaja kysellyt toimittajalta vilpittömästi sitä miksi Yhdysvallat rahoittavat tsetsheenien terrorismia... Samaan aikaan kun Putin virallisen maireasti julistaa käyvänsä rintarinnan Yhdysvaltain kanssa terrorismin vastaista sotaa.

Ilmeisemmin siis hyvällä tekosyyllä yritetään ulkomaailman suhteen legitimoida kaukasuksen kansanmurhaa ja toisaalla kansan syvien rivien lännenpelkoa ja kiihkoisänmaallisuutta ruokitaan aivan päinvastaisella propagandalla..

Joku voisi jo huolestua..

No comments: