2004-09-16

Arkielämän realiteetit

Perinteisen toimialan hyviä puolia on se että tuntee tekevänsä jotain oikeaa ja turhaa hypeä ei ole ilmassa. Perinteisen toimialan varjopuolia on esimerkiksi se että jotkin pienet asiat muodostuvat hyvinkin suuriksi asioiksi ja asioista tehdään joskus hyvinkin hankalia ja siinä menee välistä hermot rauhallisemmaltakin mieheltä.

Esimerkiksi tietokone on joskus merkillinen kapistus. Sellaisia tarvitaan ja sellaisia pitää olla ja sellaisella pitää tehdä työtä mutta mielellään sellaista ei pitäisi koskaan hankkia kun sellainen on niin kovin kallis. Enkä nyt tarkoita toimistokäyttöön uusinta ja hienointa lelua powepointtien käpistelyyn vaan tuotantotiloihin testaus- ja tuotantokäyttöön tarkoitettuja laitteita joihin investointirahat tuntuvat olevan kiven alla tai syvemmällä.

Se kyllä ei tunnu haittaavan että kohta 6 vuotta vanhojen 24/7 päälläolleiden laitteiden elinkaari alkaa lähestyä loppuaan ja huollot ja hajoamiset viivyttävät tuotantoa jolloin toisaalta turhaan työhön palaa aikaa jota voisi käyttää kehitykseen ja tuottavaan työhön mutta eihän sitä nyt uutta... prkl..

Pitänee taas vetää henkeä ja rauhoittua.

No comments: