2004-09-08

Julkisuus ja verkostot

Tulipahan sitten astuttua bloginpidossa yhden askeleen verran eteenpäin ja harkinta-ajan jälkeen laitettua bloginsa osoite Pinserin blogilistalle julkisuuden valokeilaan. Tai siis tarkennettuna ilmoitus sinnepäin blogin olemassaolosta ja pyyntö siitä että lisätään kun seuraavaksi päivitetään.

Todennäköisyyden lakien mukaan tämä edelleen jää pienen kaveripiirini mielenkiinnonkohteeksi mutta väliäkö tuolla, verkottumisen ideanahan on verkottua, ei muodostaa itse itsestään kärrynpyörän napaa johon kaikki puolat yhdistyvät.

Viimeaikoina sitä on alkanut kiinittää tarkemmin huomiota miten sitä elämässään itse kukin puolihuomaamatta verkostoituu ja verkottuu omiin sidosryhmiinsä ilman että sitä tekisi mitenkään tietoisesti tai tarkoituksella. Vähintään ystävänkaverin kautta on löydettävissä ratkaisuja tai tietoa melkeinpä mihin tahansa asiaan oli kyseessä sitten tarve hyvälle tarjoukselle uudesta PC:stä taikka sitten siitä millainen puska mihinkin paikkaan pihaa pitäisi istuttaa ja kaikkea siltä väliltä ja sieltä tai täältä.

Jokainen mudostaa meistä oman solmunsa jonka kautta käytäväkeskustelutieto soljuu huomaamattaan seuraavaan solmuun ja siitä eteenpäin leviten logaritmisesti ympärilleen. Ikävää vain että samalla tuon puhetiedon signaali heikkenee ja eheys kärsii jolloin ilman varsinaista vahvistusta ja samanhenkistä solmukohtaa tieto ei pääse kauaksi vaan hiipuu matkalla mutta aina siellä täällä on taas tarjolla vahvempia linkkejä jotka vahvistavat sanoman ja kertovat sen taas suoraan tutuilleen.

No comments: