2004-09-01

Ahaa-elämyksiä

Työnteko näissä hommissa on joskus aika aaltoilevaa. Joskus tuntuu siltä ettei saa päivän aikana oikeastaan mitään varsinaista aikaan, joskus taas osuu kohdalle sellaisia päiviä että tuntuu että etenee oikein kunnolla. Tänään oli kummallista kyllä tuollainen jälkimmäinen päivä vaikka alkuviikko ollutkin vähän takkua.

Oikeastaan kummaa miten pienestä joskus pääseekin ideaan kiinni ja keksittyä ihan uuden tavan ajatella asiaa ja samalla huomata miten takaperoisesti on asiaa ensiksi ajatellut ja liian orjallisesti toteuttanut uutta vanhan pohjalta vanhaa imitoiden sensijaan että rohkeasti pistäisi kaiken ensin palasiksi ja miettisi hyvää järjestelmää paljaalta pöydältä mutta onneksi joskus tulee näitä ahaa-elämyksiä jolloin tietokantaa analysoidessa tajuaa että koko kantahakusekvenssi on oikeastaan täysin tarpeeton ja että tarvittavan datan voi koostaa aivan toisella portaalla ja vähentää siten oleellisesti loppukäyttäjän naputtelutarvetta. Sitten vielä pitänee markkinoida ajatusmalli myös muille sidosryhmille oikeasti Hyvänä Ideana :-)

Kylläkin hankalaa tämä bloggaaminen kun väliin meinaa ajatukset pyöriä työasioissa ja silti ei viitsi ihan kaikkialle kertoa siitä mitä ja mihin tarkoitukseen tekee ja kehittää vaan täytyy yrittää aina malttaa puhua asian vierestä vaikka miten tekisikin mieli hehkuttaa ideaansa :-)

No comments: