2004-09-22

Suunnittelustudio

Tulipahan sitten paikalle kutsuttuna edustettua itseään suunittelustudion avajaisissa ja flunssaa uhmaten piipahdettua Otaniemessä nauttimassa virvokkeita, näkemässä tuttuja ja kuunneltua muutamia puheita.

TKK:n koneensuunnittelun suunnittelustudio on alkujaan työtila joka on syntynyt kurssin tuotekehitysprojekti työ- ja kokoustilaksi jossa projektiryhmät ovat pitäneet projektipalavereita, suunittelusessioita, miettinyt innovaatioitaan ja koetelleen hermojaan. Alkuperäinen studio oli yksi erityis-sisustettu luokkahuone TKK:n koneosaston kakkoskerroksessa mutta kiinteistön remontin myötä studio pakotettiin uudistumaan.

Nyt virallisesti avattu studio on uusimpien ideoiden ja käyttökokemusten myötä muovautunut uudenlainen tiimityötila joka on suunniteltu kesän aikana käyttäen apuna Koneosaston, Taik:n ja Arkkitehtiosaston osaamista ja tietotaitoa ja täytyy todeta että paljon on muuttunut.

Siinä missä entinen studio oli vain yksi luokkahuone on uusi studio entinen voimalaitostekniikan labra jonne mahtuu 2 työtilaa, taukopiste ja vielä hieman ylimäärälattiaa tuleviin tarpeisiin. Kommunikaatiota varten studioon on tuotu TKK:n langattoman Aalto-verkon tukiasema jonka avulla kaikki halukkaat saavat wlan-laitteensa kiinni verkkoon kaikkialla työtilassa, käytettävyyttä laajentaa oma ulko-ovi uniikilla magneettiavaimellaan joka mahdollistaa tilan käytön 24h vuorokaudessa ja studiosta on entistä lyhyempi matka koneenrakennuksen laboratorion työtiloihin joissa projektit näkevät käytännössä päivänvalonsa.


Yleisnäkymä neukkarin suuntaan Posted by Hello

Varsinainen neukkarin puoli on melkolailla perinteinen työtila. Työpöytä, tuoleja, paljon tussitaulupinta-alaa, 3D-suunittelutyöasema ja riittävästi verkkotökkeleitä läppäreiden verkottamiseen ja screeni dataprojektorille. Värien ja pintamateriaalien käyttö tässä tilassa on perinteistä koulun linjaa pirteämpää ja ulkoasu työhön houkutteleva. Ainoana miinuksena ehkä korkealla oleva katto joka tekee tilasta hallimaisen.

Sensijaan innovaatiomonttu on tilana varsin mielenkiintoinen. Vanhasta laitemontusta on sisustettu hyvin moderini palaveritila jonka tarkoituksena on houkutella mielikuvitusta ulos kuorestaan, vapauttaa ajattelua ja rentouttaa työn tiimellyksessä. Vanhan purjeen alle on laadittu tila jonka pohjan pehmeä ja jalan alla joustava lattia on miellyttävä jalan alla, pienet jakkarat ja pehmeät nojatuolit mahdollistavat rennon otteen, yhdessä nurkassa on kirkasvalon vierellä pieni datapiste ja yhdelle seinälle sijoitetut tussitaulut toimivat skissailu- ja visiointipintana aivoriihien tarpeisiin. Tälläisen tilan jokainen voisi haluta työpaikalleen tai miksei jopa omaan kotiinsa jos sikseen tulee !


Innovaatiomonttu Posted by Hello

Kerrassaan mielenkiintoinen työtila jonka oikeastaan ainoana miinuksena on se ettei sitä ollut vielä viimevuonna jolloin itse oli kurssilla projektipäälikkönä. Mieleen tulee vain se että mitä tuossa on sellaista oppia jota voisi tuoda mukanaan työelämään ja soveltaa käytännössä omassa työssään. Jokatapauksessa tuollaiset tilat ovat omiaan muuttamaan sitä ehkä hieman pajavasarahenkistä imagoa joka konetekniikalla edelleen on oppiaineena...


No comments: