Pienet asiat merkitsevät usein paljon
Olen koko henkilökohataisen it-historiani ajan kirjoitellun näppäimistöillä joiden layout on noudatellut suhteellisen standardia asettelua ja joissa kaikissa mm. tuo näppäimistön oikean laidan shift on jatkunut yhtämittaisena suoraan returnin alle ja ollut sormien aina sieltä löydettävissä. Mitään 10-sormijärjestelmää en koskaan ole oppinut vaan määrittelemätön sekasormijärjestelmä on hioutunut vuosien varrella erehdyksen ja oppimisen kautta nykyiseen kuosiinsa.
Nyt sitten on työkäytössä ollut jonkinaikaa Fujitsu Siemensin valmistama läppäri jossa tiiiveyden maksimoimiseksi on oikean laidan shift katkaistu puoliksi ja sen loppupään paikalle, suoraan returnin alle on sijoitettu nuolinäppäimistön ylöspäin sojoittava nuoli. Sillä seurauksella että ette arvaakaan kuinka monenmontakertaa olen ison kirjaimen sijasta siirtänyt kursoria huomaamattani nuolella ylemmälle riville.
Tällaisen näppäimistön kehittäjä pitäisi raahata sinne saunan taakse ja lopettaa tylsällä kirveellä sillä tilansäästö ei ole ainakaan moiselle idiotismille mikään selitys. Mm. omassa siviili-iBookissa on jos mahdollista vielä kompaktimpaan kokoon kuristettu näppis mutta pienellä suunnittelulla ja näppäinkokojen soveltavalla käytöllä siinä on moinen ongelma osattu hyvin välttää eikä kirjoitellessa tapahdu samanlaisia vaistonvaraisia typoja... ( muutoin kyllä käyttäjäjohdannaisia mutta se on jo taas toinen tarina.. ) [ Ja taas tuon viimeisen kaarisulun tilalle syntyi ylemmälle riville numero 9 kuin pisteeksi I:n päälle. prkl... ]
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment