2005-09-13

Varovaisen toiveikkaasti..

HS: Eduskunta avaamassa uudelleen tekijänoikeuslain

Ei vielä pidä riemastua mutta ainakin näyttäisi siltä että asiallisella kansalaispalautteella on ainakin pienenpieni vaikutus edustukselliseen demokratiaan. Annas katsoa kuinka käy !

Sisällön puolesta jo lähes lukkoon lyöty, vain viimeisiä muodollisuuksia vailla ollut uusi tekijänoikeuslaki saatetaan avata eduskunnassa uudestaan. Eduskunnan suuri valiokunta selvittää, ovatko uuteen lakiin otetut määräykset kopiointisuojasta kohtuuttomia ja voisiko niitä lieventää.
Syynä harvinaislaatuiseen jo kerran päätetyn lain käsittelyyn on kritiikki, jota viime viikkoina on tulvinut kansanedustajien ja myös tiedotusvälineiden sähköposteihin. Asiasta on puhuttu paljon myös internetin keskusteluryhmissä
Sivumennen tässä yhteydessä täytyy myös antaa kiitokset kaiken kiireen ja kansalaispalautteen keskeltä annetuista asiallisista palautteista Kokoomuksen Jan Vapaavuorelle joka muisti kirjoittaa ainakin lyhyet vastineet molempiin meileihini ja tuntui myös olevan asiassa poliittisten realiteettien puitteissa tilanteen tasalla !

No comments: