2005-09-17

Rautakauppareissu

Tein sen taas..

Tarkoitus oli ostaa "vain" puutavaraa ja heloja pieneen porttiprojektiin mutta niin siinä kävi että kävelin kaupasta ulos myös paria työkalupakkia, käsikäyttöistä jiirisahaa ja myös ruuvien kääntämiseen sopivaa akkuporakonetta rikkaampana ja kohtuumontaa euroa köyhempänä. Mikä siinä onkin että ne kaikki puutteet tulevat mieleen siinä hyllyjen väliä kävellessä ja mieleen nousee hyviä perusteita myös vähemmäntarpeellisille varusteille..

Lienevätköhän nuo rauta- ja atk-säläkaupat jonkinmoisia aikuisen miehen vastineita kauppojen lelu- tai karkkihyllyille tai jotain mutta ainakin vaikutus on kovinpaljon samanlainen. Paljon kaikkea kivaa jolla voisi tehdä jotain kivaa tai jopa tarpeellista ( Ok, ok, taannoisessa parkettiremontissa kyllä taas elämää helpotti kovasti se että urakkaa mestaroineella enollani oli mukanaan kohtuullisen vakuuttava työkaluvalikoima eikä hommaa tarvinnut rääpiä kasaan ö-luokan markettiromuilla ) ja ainakin sillä hetkellä mielessä vielä monta muutakin ostokohdetta..

Vaan tuota käsijiiriä kasaillessa tuli taas ihmeteltyä sitä miten oikeastaan on kannattavaa valmistaa tuollainen jiiri, johon kuuluu muutama kevyesti koneistettu metallivaluosa jiiripöydän ja sahatuen muodossa, muutamia metallisia oheisosia + itse se saha, paketoida tavarat laatikkoon, laivata suomeen ja myydä huimaan 15 euron kappalehintaan innokkaille harrastelijoille. Joko kate hyvin pieni ja ns. sisäänheittotuote tai sitten valmistettu jossainpäin kiinanmaata hyvinkin edukkaasti...

No comments: