2005-09-02

Remontti SNAFU

Wikipedia: SNAFU

Remontoinnilla on yhteisiä piirteitä sodankäynnin kanssa: Hyvät ennakkoon laaditut suunnitelmat muuttuvat enemmän tai vähemmän kauniiksi teoriaksi kun rähinä alkaaa ja tiedustelun puutteiden paikkaaminen vaatii huomattavan paljon työtä. Tälläkertaa yllätyksen sai aikaan seinä vanhan tapetin alla.

Olisi heti alkuun pitänyt aavistella pahaa kun huomio kiinnittyi siihen miksi wanha tapetti oli laadultaan hyvin paksua ja kohokuvioista mutta syy-yhteys tajuttiin liian myöhään: kohokuvioinen tapetti oli korjannut alla olevan seinän kertaluokkaa surkeaa pinnanlaatua ja jämäkkyyden ansiosta pienet kohoumat eivät koskaan olleet näkyneet päällepäin mutta karu totuus selvisi sillä hetkellä kun yritimme vetää pintaan uutta, ohuempaa, suoraan seinään liimattavaa tapettia...

Jok' ikinen kolo ja kuoppa näkyi lävitse tuskastuttavan hyvin ja jokainen sirkama tunki esiin kuin tarjottimella. Ensimmäisten vuotien jälkeen oli pakko ottaa aikalisä ja lähteä jahtaamaan paksumpaa vinyylitapettia pelastamaan päivää. Ideaalimaailmassa olisi voinut ottaa parin päivän aikalisän ja tasoittaa pohjat mutta nyt ei aikataulu moista sallinut ja jouduttiin valitsemaan toiseksi ideaalein vaihtoehto.

Summana se että päivän jälkeen seinässä on kuin onkin tapettit + boordit katonrajassa ja jopa pari pakettia laminaattiakin on iskettynä lattiaan. Mutta ei sen enempää joten remontoija edelleen yöpyy makuuhuoneessaan olohuone seuranaan makuupussimajoituksessa. Oppiläksynä tälläkertaa se että pohjien tiedusteleminen on kuin onkin kaikki kaikessa ja vanhat jäänteet usein voivat peittää alleen ilkeitä ylläreitä. Kuten lähiörakentamisen kultakauden hillittömän kiireen aiheuttamia laiminlyöntejä viimeistelevissä työvaiheissa.

Mutta huomenna on päivä uus !

No comments: