2005-09-19

Kyynisiä ajatuksia kännykästä

Tekniikka kehittyy mutta niin kehittyy myös käsi joka kukkarolla käy.

Edelliseen kännykkäskannausta liittyvään merkintään liittyen mieleen pelmahti sellainen dystopia jossa liittymät eivät maksa juuri mitään, kännykät ovat teknisesti halpoja ja ominaisuuksiltaan loistavia mutta omistamisesta on tullut tuskallisen kallista: Yhtäällä Ficora nyhtää luurista kännykänkäyttömaksua koska luurilla voi joskus jopa katsoa TV-lähetyksiä, Teosto kännykän muistista kasettimaksuja koska joku voi joskus jopa täyttää luurinsa muistin musiikilla ja kaiken päälle Kopiosto siitä että joku voi joskus jopa täyttää kännykän muistin skannatulla kirjallisella tuotoksella.

Toki kaikki 3 muistavat vielä laskuttaa 3 kertaan täyden teoreettisen kapasiteetin pohjalta ihan vain varmuuden vuoksi... Sillä ei ole mitään merkitystä ettei vuorokauden puitteissa ole kovinkaan helppoa katsoa televisiota 24h, kuunnella musiikkia 24h ja lukea kirjallisuutta 24, nukkua, syödä, olla sosiaalinen ja tehdä päälle 8h työpäiviä..

Siltä varalta että ajatusmalli tuntuu jotenkin mahdottomalta, kannattaa tarkastella avoimin silmin nykytodellisuutta ja miettiä vielä 2 kertaan...

No comments: