2005-09-24

Uusavuttomuutta

Iltahöpinä: Matkalla nörtiksi

Heh heh.. on taas pikkuhauska artikkeli ministerin "nörtteilyistä" ja siitä että nyt ministerinpestin jälkeen Mönkäreellä on aika ihan opetella "tietoteknisiä taitoja".

Ikäänkuin kyseessä olisi jonkin ekstraharrasteen hankkimisesta vaikka AD 2005 tietoteknisten perustaitojen omaamisen pitäisi olla enemmän kansalaisen perustaitoja kuin mitään "ekstraa". Etenkin jos puhutaan ministeritason ihmisestä jonka työ on ennenkaikkea informaation omaksumista ja jalostamista päätöksiksi eikä varsinaisesti mitään pohjatason peruspuurtamista.

Tulisikohan asiaan mitään parannusta jos artikkeleissa vaihdettaisiin sävyä pois hyväntahtoisesta loppukevennyshymyilystä samankaltaiseen tyyliin mitä käytetään poliitikkojen kielitaidottomuudesta. Tai siitä mitä mahdollisesti käytettäisiin silloin jos ministeri paljastaisi uransa jälkeen opettelevansa lukemaan ja kirjoittamaan..

Eikä asia ole tärkeä pelkästää osaamisen vuoksi vaan myös ymmärryksen edesauttamiseksi. Meneillään oleva tekijänoikeuslain murhenäytelmä/farssi jo omalta osaltaan kertoo karua kieltään siitä mitä tapahtuu silloin kun edustajamme pistetään päättämään sellaisesta asiasta mistä he eivät itse ymmärrä juuri paljoakaan ja ovat siten kaikenkarvaisten lobbareiden vedätettävissä...

No comments: