2005-09-08

Nettikauppa halpakauppa

Netissä toimivat kaupat luovat itsestään mielellään halvan ja virtaviivaisen kuvan niillä perustein etteivät niitä aina rasita myyjien ja myyntitilojen kustannukset tai vastaavat menoerät. Useimmiten näin onkin mutta varovainen kannattaa olla ja suorittaa vertailuja puolin ja toisin ennenkuin ryntää tekemään sitä lopullista päätöstä.

Uutta näyttöä etsiessäni törmäsin esimerkiksi MBnetin hintavertailussa tälläiseen kummajaiseen joka lupaa webbisivuillaan tuotteet perinteisiä kauppoja huomattavasti halvemmalla syystä että:
Teemme verkkokauppaa aidoimillaan. Säästääksemme kustannuksia meillä ei ole esimerkiksi kalliita myymälätiloja, vaan palvelemme teitä ajasta ja paikasta riippumatta kätevästi osoitteessa http://www.eetu.fi .
Mutta mikäpä olikaan tämän nettikaupan edullisuuden todellisuus hintavertailussa. En edes päätynyt valitsemaan sitä kaikista edullisinta tarjousta ihan siitä syystä että muutamalla lisäkympillä saa kannatettua tässä lähimaastossa olevaa, hintatasoltaan järkevää, it-putiikkia josta hätätilassa voi käydä ostamassa piensälää 20 min varoitusajalla jos työmaalla jokin tökkii tai päästää savut pihalle mutta lopputuloksena oli se että tuon "huomattavasti edullisemman" verkkokaupan hinta oli vaatimattomat 49% kalliimpi kuin Merocompin perinteisen kivijalkamyymälän normaali ulosmyyntihinta samalle monitorille...

Rehellisyyden nimissä on kyllä todettava että toisten nettikauppojen tarjoukset kyllä alittivat kivijalkakaupan hintatason vielä muutamalla kympillä ja verkosta tosiaan sai tässäkin tapauksissa parhaan hinnan ( puhumattakaan jos olisi tiiraillut keskieuroopan suuntaan) mutta eivät ne erot mitenkään dramaattisia enää olleet ja edullisella imagolla ratsastava verkkokauppa.com oli tässäkin vertailussa jo 75 EUR kalliimpi kuin edullisin webbikauppa ja hävisi myöskin tuolle naapurin kaupalle..

No comments: