2005-09-22

Muusikot. Opus 2, (mollivoittoisesti)

Muusikkojen vetoomus

Voi hyvänen aika. Ad Hominem agumentaatio on harvemmin kovinkaan rakentavaa mutta nyt on pakko kyllä kysyä että ovatko tämän vetoomuksen allekirjoittajat pahasti harhaanjohdettuja vai yksinkertaisesti tyhmiä:
Toisin, kuin eduskunnalle lähetetyissä spammeissä on väitetty, uusi laki EI estä oman äänitteen siirtämistä esim. mp3–soittimeen. Laki sen sijaan estää kopiosuojausten purkamisen luvatonta kopiointia varten. Uusimmat kopioinninrajoitustekniikat mahdollistavat muutaman kopion ottamisen, vain äänitteen rajoittamaton digitaalinen kloonaaminen on niissä estetty.
Näyttäkää minulle yksikin laki joka estää jotain. Edes yksi. Ei pojat ei, eivät lait estä yhtään mitään vaan korkeintaan säätävät teot laittomiksi ja määrittelevät laittomuuksille sanktiot. Eikä käsittääkseni kukaan ole väittänyt lain estävän kotikopiointia vaan puhe on ollut siitä että se näin diskriminoidaan.

Arvon musiikot. Kotikopiointi tulee kyllä jatkumaan. Samoin kuin nettilevityskin. Välineet korkeintaan muuttuvat kryptatuiksi ja toiminnallanne edesautatte sitä että yhä useampi teidän asiakkaistanne tulee siirtymään tämän kanavan äärelle. Miksi enää ostaa levy jos sen kuuntelemisella siltikin rikkoo lakia.

No comments: